sokobanja, soko banja, apartmani, smestaj, privatni smestaj

Centar grada

Parkovi Sokobanje su lepo ureðeni vrtovi za odmor i oporavak bolesnika i banjskih gostiju. Naše upoznavanje sa zanimljivostima i okolinom Sokobanje počinjemo iz centralnog parka.

 

Image

Nalazimo se u centru Sokobanje, pred nama je staro kupatilo Sokobanje – Park, koje su na rimskim temeljima podigli Turci, a dva puta je obnavljano: prvo u vreme kneza Miloša, a zatim posle drugog svetskog rata. Pod kupolama su dva bazena, ženski i muški i desetak kada. Uz kupatilo je – inhalatorijum Banje, gde se posetioci, po uputstvu lekara, inhaliraju.


Gradski Park

 

Iza kupatila Park pruža se prostran i lepo ureðen centralni park Sokobanje, ukrašen cvećem, zelenilom i šibljem, stoletnim platanima i fontanama. U jednom delu je igralište za decu. Kroz park teku dva potoka sa bistrom – hladnom i toplom mineralnom vodom. U potoku sa hladnom vodom mogu se videti i rečni rakovi.


Amam – Tursko kupatilo
Crkva Sv.Preobraženja
Advertisements

Comments on: "Centar grada" (2)

  1. Soko Banja je najlepši grad u celoj zemlji!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  2. Ove godine san bio u Sokobanji posle vise godine i sada je centar zaista izuzetno lepo uredjen i svaki gost ce se prijatno osecati setajuci Sokobanjom. Tursko kupatilo je posebna atrakcija. Samo neka nastave ovako bice to najlepsa banja u Srbiji sto i zasluzuje.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: